MediaWatch

Tredje direktør arresteret

Lernout & Hauspie, der i dansk sammenhæng er kendt for samarbejdet med Center for Sprogteknologi ved Københavns Universitet, har allerede i forbindelse med en hård gældssætning måttet fyre 1.200 ud af 6.000 stillinger.

Hvor stifterne Lernout & Hauspie ifølge Financial Times er sigtet for hvidvaskning af sorte penge er den tidligere administrerende direktør Gaston Bastiens nu sigtet for manipulation med bogføringen og aktiekurserne.

Lernout & Hauspie har under den tidligere direktion blandt andet bogført 180 millioner dollars fra aldrigt eksisterende salg i Korea. Softwarefirmaet søger nu at komme overens med kreditorerne ved at tilbyde dem aktier i selskabet. Selskabet mangler 100 millioner dollars for at kunne holde sig flydende.

Det 14 år gamle Lernout & Hauspie er førende inden for nedbrydningen af sproglige barrierer inden for computerbranchen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs