MediaWatch

Siemens ekspanderer i Fjernøsten

Siemens håber således ifølge Handelsblatt ud fra Fjernøsten-hovedkvarteret i Hong Kong at kunne øge afsætningen med mere end 30 procent. Det er ikke her, at verdensfirmaets mobil-division har hentet sit underskud på 143 millioner euro.

Væksten i Fjernøsten er så påtrængende, at Siemens regner med snart at måtte udvide produktionskapaciteten på fabrikken i Shanghai. Hvor der i 2000 i Asien var omkring 200 millioner mobiltelefoner i anvendelse, regner analytikere med, at tallet har fordoblet sig i 2004. Heraf halvdelen i kommunist-Kina.

Skønt Siemens netop har fortrængt Ericsson fra tredjepladsen er der langt op til markedsførerne Nokia og Motorola. Siemens står, efter egne opgivelser, således kun for 12 procent af nysalget. I Japan og Sydkorea, hvor der anvendes den specielle CDMA-standard, starter tyskerne først op i 2002 med introduktionen af UMTS-mobiltelefonen.

Siemens er opmærksom på, at navnlig Hong Kong er mere minded for de nye trends i mobiltelefoner end andre steder i verden. Således har Siemens nye SL 45 med integreret MP3-afspiller fået mere opmærksomhed her end andre steder i verden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs