Siemens ekspanderer i Fjernøsten

MediaWatch

Siemens håber således ifølge Handelsblatt ud fra Fjernøsten-hovedkvarteret i Hong Kong at kunne øge afsætningen med mere end 30 procent. Det er ikke her, at verdensfirmaets mobil-division har hentet sit underskud på 143 millioner euro.

Væksten i Fjernøsten er så påtrængende, at Siemens regner med snart at måtte udvide produktionskapaciteten på fabrikken i Shanghai. Hvor der i 2000 i Asien var omkring 200 millioner mobiltelefoner i anvendelse, regner analytikere med, at tallet har fordoblet sig i 2004. Heraf halvdelen i kommunist-Kina.

Skønt Siemens netop har fortrængt Ericsson fra tredjepladsen er der langt op til markedsførerne Nokia og Motorola. Siemens står, efter egne opgivelser, således kun for 12 procent af nysalget. I Japan og Sydkorea, hvor der anvendes den specielle CDMA-standard, starter tyskerne først op i 2002 med introduktionen af UMTS-mobiltelefonen.

Siemens er opmærksom på, at navnlig Hong Kong er mere minded for de nye trends i mobiltelefoner end andre steder i verden. Således har Siemens nye SL 45 med integreret MP3-afspiller fået mere opmærksomhed her end andre steder i verden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også