MediaWatch

Danware Data lander på høj værdi

Der bliver ifølge Erhvervsbladet udbudt i alt 840.000 nye aktier og 620.000 eksisterende aktier, hedder det i børsprospektet. Første noteringsdag bliver 14. juni.

Baggrunden for børsintroduktionen er programmet NetOp Remote Control med hvilket man kan fjernstyre én computer fra en anden. Danware har herudover produktet NetOp School til dataundervisning i fysiske og virtuelle klasselokaler. Førstnævnte står dog for 76 procent af omsætningen.

Selskabet regner i indeværende år med en omsætning på omkring 110 millioner kroner samt en overskudsgrad på omkring 50 procent.

Ifølge Økonomisk Ugebrev er der en hel del forventninger til børsintroduktionen af Danware, der som det første IT-selskab søger indpas på Københavns Fondsbørs siden Maconomy og Søndagsavisens knap så overbevisende forsøg på børsdebut ultimo 2000.

Lykkes det for Danware Data vil flere IT-selskaber utvivlsomt følge hastigt efter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs