MediaWatch

Dip i chips: 13,5 procents fald i 2001

Prognosen for 2001 er offentliggjort i dag af World Semiconductor Trade Statistics i en meddelelse til Reuters. Den indebærer en skarp vending i forhold til en fremgang i chipsindustrien på 36,8 procent i år 2000. Ligeledes giver den nyeste prognose en stærk forværring i chipsudsigterne, idet brancheorganisationen, der repræsenterer 70 globale chipsproducenter, i oktober spåede en vækst på 20 procent i chipsmarkedet for 2001. Det er afmatningen inden for informations teknologiens produkter sidst i år 2000, der totalt har ændret den tidligere prognose.

Alligevel mener organisationen, at efterspørgslen efter PC'ere og mobiltelefoner vil vende til det bedre i sidste halvdel af år 2001, og man forudsiger en vækst på henholdsvis 5,3 og 7,3 procent i tredje og fjerde kvartal. Derimod forventer organisationen ikke, at efterspørgslen efter halvledere til brug til Internettets infrastruktur vil rejse sig i år 2001.

For år 2002 forventer World Semiconductor Trade Statistics en samlet stigning på 13,9 procent til 201 milliarder dollar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs