Tyskland åbner for apotekers e-handel

MediaWatch

Skønt det ikke i indeværende lovforsamling kan nås at ændre lægemiddellovgivningen, har forbundssundhedsminister Ulla Schmidt (S) gennem et direktiv mulighed for at ændre praksis.

Hvorvidt apotekerne får lov at udbrede e-handlen afhænger af om de befinder sig i byområde eller ude på landet. Med en vis regional Internet-handel ønsker den tyske regering at supplere det traditionelle bud-system.

Ifølge Handelsblatt er brancheorganisationen Deutscher Apotekenverbände dog stærkt imod Internet-handlen. Apotekerne, der allerede har slæbt det hollandske Internet-apotek Docmorris.com i retten, mener, at en regional Internet-handel vil kunne åbne for uvedkommende forretningers handel med apotekervarer. I forvejen er der kun adgang til budtjenesten, hvis man er sengeliggende.

Selv om det er lykkes apotekerne at stoppe Docmorris.com, fortsætter Internet-apoteket uanfægtet. For at omgå en retskendelse lader man nu kunderne afhente medicinen hos Internet-firmaet gennem forskellige budtjenester. Apotekernes forsøg på at påføre Internet-apoteket et fogedforbud er foreløbig mislykkedes. Docmorris har appelleret til landsretten i Frankfurt, og ifølge Handelsblatt har selskabet en god chance for at komme igennem med henvisning til EF-ret. Docmorris.com er også indklaget for højesteret i Berlin, hvor det første møde finder sted i morgen.

Deutsche Apotekerverbände's vigtigste argument mod apoteker e-handel er patientsikkerheden, Kun en apoteker kan give patienten den korrekte rådgivning. I sundhedsministeriet henviser man til, at brancheforeningen ikke bakkes op af alle apoteker. Også medlemmer er interesserede i at praktisere Internet-handel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også