MediaWatch

Tyskland åbner for apotekers e-handel

Skønt det ikke i indeværende lovforsamling kan nås at ændre lægemiddellovgivningen, har forbundssundhedsminister Ulla Schmidt (S) gennem et direktiv mulighed for at ændre praksis.

Hvorvidt apotekerne får lov at udbrede e-handlen afhænger af om de befinder sig i byområde eller ude på landet. Med en vis regional Internet-handel ønsker den tyske regering at supplere det traditionelle bud-system.

Ifølge Handelsblatt er brancheorganisationen Deutscher Apotekenverbände dog stærkt imod Internet-handlen. Apotekerne, der allerede har slæbt det hollandske Internet-apotek Docmorris.com i retten, mener, at en regional Internet-handel vil kunne åbne for uvedkommende forretningers handel med apotekervarer. I forvejen er der kun adgang til budtjenesten, hvis man er sengeliggende.

Selv om det er lykkes apotekerne at stoppe Docmorris.com, fortsætter Internet-apoteket uanfægtet. For at omgå en retskendelse lader man nu kunderne afhente medicinen hos Internet-firmaet gennem forskellige budtjenester. Apotekernes forsøg på at påføre Internet-apoteket et fogedforbud er foreløbig mislykkedes. Docmorris har appelleret til landsretten i Frankfurt, og ifølge Handelsblatt har selskabet en god chance for at komme igennem med henvisning til EF-ret. Docmorris.com er også indklaget for højesteret i Berlin, hvor det første møde finder sted i morgen.

Deutsche Apotekerverbände's vigtigste argument mod apoteker e-handel er patientsikkerheden, Kun en apoteker kan give patienten den korrekte rådgivning. I sundhedsministeriet henviser man til, at brancheforeningen ikke bakkes op af alle apoteker. Også medlemmer er interesserede i at praktisere Internet-handel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs