MediaWatch

Ericsson fyrer også underleverandører

Ifølge ComputerSweden har 2.600 medarbejdere i Stockholm og 100 i Lund i fredags fået fyresedlen. Men eftersom, at verdenskoncernen har bebudet 10.000 fyret samler interessen sig nu om, hvem der næste gang står for tur. Ericsson ønsker at slanke organisationen til under 90.000 ansatte.

Ikke blot 1.500 danske Ericsson-ansatte frygter at blive del af restruktureringen, også de faste underleverandører har fået noget at tænke over, efter at Ericsson nyligt har oprettet et internt konsulenthus, Epac. Med 1.000 konsulenter udgør Epac noget af en trussel mod de hidtidige eksterne konsulent-huse. Opdrag som tidligere har ligget hos Tietoenator, WM-data og Accenture er angiveligt på vej over mod Epac, der tæller folk fra Ericsson Business Consulting.

Koncernledelsen skal have bestemt, at samtlige Ericsson-selskaber i første omgang skal henvende sig til Epac, der forventes at omsætte 3 milliarder svenske kroner i 2001, ved indkøb af konsulenttjenester. Driften af SAP indenfor Ericsson's division for konsument-produkter, der tidligere lå hos Accenture, er allerede overgået til Epac.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs