Ericsson fyrer også underleverandører

MediaWatch

Ifølge ComputerSweden har 2.600 medarbejdere i Stockholm og 100 i Lund i fredags fået fyresedlen. Men eftersom, at verdenskoncernen har bebudet 10.000 fyret samler interessen sig nu om, hvem der næste gang står for tur. Ericsson ønsker at slanke organisationen til under 90.000 ansatte.

Ikke blot 1.500 danske Ericsson-ansatte frygter at blive del af restruktureringen, også de faste underleverandører har fået noget at tænke over, efter at Ericsson nyligt har oprettet et internt konsulenthus, Epac. Med 1.000 konsulenter udgør Epac noget af en trussel mod de hidtidige eksterne konsulent-huse. Opdrag som tidligere har ligget hos Tietoenator, WM-data og Accenture er angiveligt på vej over mod Epac, der tæller folk fra Ericsson Business Consulting.

Koncernledelsen skal have bestemt, at samtlige Ericsson-selskaber i første omgang skal henvende sig til Epac, der forventes at omsætte 3 milliarder svenske kroner i 2001, ved indkøb af konsulenttjenester. Driften af SAP indenfor Ericsson's division for konsument-produkter, der tidligere lå hos Accenture, er allerede overgået til Epac.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også