For få e-succes'er i det offentlige

MediaWatch

Rapporten "Elektronisk sags- og dokumenthåndtering i staten - et element i digital forvaltning" gør status over de statslige organisationers erfaring med elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) og giver anbefalinger til det videre arbejde med indførsel af ESDH som et element i den statslige digitale forvaltning.

Rapporten er udarbejdet i samarbejde med konsulentfirmaet PLS Rambøll Management. Bag rapporten står en arbejdsgruppe med repræsentanter fra IT- og Forskningsministeriet (formandskabet), Undervisningsministeriet, Justitsministeriet, Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Finansministeriet samt Statens Arkiver. Arbejdsgruppen bad PLS RAMBØLL Management om at udarbejde en udredning om status for ESDH i staten samt at forestå den samlede rapportskrivning og fungere som sparringspartner i arbejdsprocessen.

Statusanalysen viser overordnet:
- at resultaterne af ESDH-anskaffelsen endnu ikke har indfriet forventningerne
- at koncept- og funktionalitetsudvikling af ESDH-systemerne hovedsageligt sker gennem kundefinansiering. Dette medfører, at udviklingen af systemerne bliver tilfældig og langsom.

På baggrund af statusanalysen konkluderer arbejdsgruppen, at det på nuværende tidspunkt ikke vil være hensigtsmæssigt at fastsætte en frist for overgang til betaling for bevaring af papirarkivalier i Statens Arkiver. At forcere udviklingen hen imod elektronisk arkivering ved hjælp af sanktioner kan bevirke, at ESDH-projekterne behæftes med betydelige risici. Teknologien er ikke tilstrækkelig moden, hvortil kommer, at der heller ikke hos alle statslige myndigheder kan forventes at være den fornødne organisatoriske modenhed. Der er simpelthen for få ESDH "succes-historier" på nuværende tidspunkt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også