MediaWatch

Intel med ny mobilchip og alliance

Herudover har Intel ifølge Financial Times tiltrådt et samarbejde med BT (British Telecom) omkring udviklingen af trådløse applikationer.

Den nye chipteknologi er af afgørende betydning for Intel's ambitioner om at blive ledende leverandør af chips til mobiltelefoner. Intel's ambitioner skal ses i lyset af, at koncernen allerede er førende leverandør af flash memory chips til mobiltelefoner. Intentionen er at udbygge denne dominans gennem chips som både indeholder flash memory, microprocessor funktioner, static RAM og analog Chip-teknologi.

Intel regner med, at de første produkter på basis af selskabets kombinations-chip kommer på markedet i første halvdel af 2002.

Intel har også en vision om "Dick Tracy"-type ure med en diminutiv videoskærm til videophone.

Intel's største konkurrent på mobil chips-området er Texas Instruments.

Intels samarbejde med BT henvender sig specifikt til erhvervs-segmentet. Blandt andet arbejder man på at skabe enelektroniske arbejdsgruppe - uafhængigt af geografi og forskellighed i trådløst netværk

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs