IBM satser på norsk browser

MediaWatch

Mens Microsoft med Internet Explorer har sat sig på desktop-markedet, og Netscape har overlevet i alliance med American Online, satser Opera ifølge Financial Times på at blive "embedded" system i forbindelse med Microsoft-styresystemerne CE og Stinger. Embedded betyder, at programmet er indlæst eller medfølger, når forbrugeren tager produktet i anvendelse.

IBM vil nu tilknytte Opera-browseren produkt-serierne QNX Neutonics og Netvista, der er rene Internet-terminaler med fladskærm, tastatur og mus. Processorkraft og Internet-kobling får de fra en central server.

Opera er således allerede taget i anvendelse om bord på krydstogtskibet "Radiance of the Seas", hvor 500 terminaler skal give mandskabet adgang til E-mail, Internet og Intranet. Rederiet Royal Caribbean Cruise Line ønsker dog at bestykke alle sine skibe med Opera/IBM-terminaler. Krydstogtsgæsterne skal på et tidspunkt også have adgang.

Siden Opera ved årsskiftet blev gratis, bliver der dagligt downloaded 25.000 eksemplarer. Opera er kendt for at være hurtigere end f.eks. Microsoft Internet Explorer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også