MediaWatch

IBM satser på norsk browser

Mens Microsoft med Internet Explorer har sat sig på desktop-markedet, og Netscape har overlevet i alliance med American Online, satser Opera ifølge Financial Times på at blive "embedded" system i forbindelse med Microsoft-styresystemerne CE og Stinger. Embedded betyder, at programmet er indlæst eller medfølger, når forbrugeren tager produktet i anvendelse.

IBM vil nu tilknytte Opera-browseren produkt-serierne QNX Neutonics og Netvista, der er rene Internet-terminaler med fladskærm, tastatur og mus. Processorkraft og Internet-kobling får de fra en central server.

Opera er således allerede taget i anvendelse om bord på krydstogtskibet "Radiance of the Seas", hvor 500 terminaler skal give mandskabet adgang til E-mail, Internet og Intranet. Rederiet Royal Caribbean Cruise Line ønsker dog at bestykke alle sine skibe med Opera/IBM-terminaler. Krydstogtsgæsterne skal på et tidspunkt også have adgang.

Siden Opera ved årsskiftet blev gratis, bliver der dagligt downloaded 25.000 eksemplarer. Opera er kendt for at være hurtigere end f.eks. Microsoft Internet Explorer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs