Europa ned - US ses markant lavere

MediaWatch

Klokken 15 ligger det tyske DAX indeks 1,59 procent lavere. I Paris ligger CAC 40 indekset nede med 1,67 procent og i London ligger FTSE 100 0,99 procent lavere.

Herhjemme ligger KFX-indekset godt hjulpet af en 5,17 procents stigning i Tele Danmark lige over 300-skellet i 302,07, men de øvrige teknologiaktier trækker ned:

Europa tog Wall Streets manglende entusiasme til sig fra morgenstunden og de fleste indeks er gået lavere henover børsdagen. En negativ udvikling, der er blevet forstærket af stadigt dårligere futures på åbningen i USA.

Nasdaq 100 futuren peger cirka en halv time før åbningen på et fald i omegnen af 20 point i Nasdaq-indekset. Der er klokken 14:30 dansk tid offentliggjort CPI - det amerikanske forbrugerprisindeks, der viste en stigning på 0,3 procent, hvilket var en anelse bedre end økonomernes forventning på 0,4 procent. Tallet er positivt set i lyset af investorernes renteforhåbninger, men har dog ikke rykket futures på åbningen, der stadig peger nedad.

ECB - den europæiske centralbank - har i dag offentliggjort det såkaldte HIPC-indeks - det harmoniserede forbrugerprisindeks for Euroland, og her viste indekset gennemsnitlige pris-stigninger på 0,5 procent fra marts til april i Euroland. Omregnet til årsbasis steg priserne med 2,9 procent i april mod 2,6 i marts, hvilket er en hel del over ECBs inflations-målsætning om 2,0 procents prisstigninger på årsbasis.

ECB, der fik en del kritik for sin 0,25 procents rentesænkning sidste torsdag, har forsvaret denne med at centralbanken forventer at stigningen i inflationen er midlertidig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også