MediaWatch

Europa ned - US ses markant lavere

Klokken 15 ligger det tyske DAX indeks 1,59 procent lavere. I Paris ligger CAC 40 indekset nede med 1,67 procent og i London ligger FTSE 100 0,99 procent lavere.

Herhjemme ligger KFX-indekset godt hjulpet af en 5,17 procents stigning i Tele Danmark lige over 300-skellet i 302,07, men de øvrige teknologiaktier trækker ned:

Europa tog Wall Streets manglende entusiasme til sig fra morgenstunden og de fleste indeks er gået lavere henover børsdagen. En negativ udvikling, der er blevet forstærket af stadigt dårligere futures på åbningen i USA.

Nasdaq 100 futuren peger cirka en halv time før åbningen på et fald i omegnen af 20 point i Nasdaq-indekset. Der er klokken 14:30 dansk tid offentliggjort CPI - det amerikanske forbrugerprisindeks, der viste en stigning på 0,3 procent, hvilket var en anelse bedre end økonomernes forventning på 0,4 procent. Tallet er positivt set i lyset af investorernes renteforhåbninger, men har dog ikke rykket futures på åbningen, der stadig peger nedad.

ECB - den europæiske centralbank - har i dag offentliggjort det såkaldte HIPC-indeks - det harmoniserede forbrugerprisindeks for Euroland, og her viste indekset gennemsnitlige pris-stigninger på 0,5 procent fra marts til april i Euroland. Omregnet til årsbasis steg priserne med 2,9 procent i april mod 2,6 i marts, hvilket er en hel del over ECBs inflations-målsætning om 2,0 procents prisstigninger på årsbasis.

ECB, der fik en del kritik for sin 0,25 procents rentesænkning sidste torsdag, har forsvaret denne med at centralbanken forventer at stigningen i inflationen er midlertidig.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs