MediaWatch

Andersen-folk advarer mod UMTS-auktion

Selv om der har lydt heftig branche-kritik mod den lukkede auktionsform, mener konsulenter fra Andersen Management International at Forskningsministeriet vil køre videre med den lukkede auktionsform.

Bl.a. fordi det tjener det tjener de fire selskaber - TDC, Sonofon, Telia og Mobilix - der allerede ejer og driver mobil-net i Danmark.

Hvor meget værdi, det enkelte selskab er parat at tilbyde kan principielt opgøres som forskellen i de forventede pengestrømme i de to situationer, hvor selskabet henholdsvis vinder eller taber en UMTS-licens.

Heri skal medregnes effekterne på et evt. eksisterende mobilnet. Af denne årsag vil en licens have højere værdi for et allerede eksisterende mobilselskab.

Af risikofaktorer for værdifastsættelsen er bl.a. dataoverførselshastigheder samt usikkerheden om, hvilke tjenester der bliver udviklet til hvornår.

Berlingske-debattørerne Jonas Holm, Jens Anders Kovsted, Jasper Boe Mikkelsen, Martin Reland fra Andersen Management, mener, at det er vitalt at den enkelte byder gennem kendskab til de øvrige bud får mulighed for at vurdere de øvrige byderes forventninger til risikofaktorer.

Således frembringer manglende information om deltagernes antal og identitet problemer i forhold til vurdering af den fremtidige konkurrence. Andersen Management har tidligere rådgivet i forbindelse med andre europæiske UMTS-auktioner.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs