MediaWatch

Opgør om Internet-førerskab i Europa

Efter at Tiscali ifølge Handelsblatt senest har overtaget tyske Planet Intercom og engelske Line One mener det italienske selskab nu at være Europas førende. Koncernchefen Renato Soru henviser til, at Tiscali har 16 millioner registrerede kunder, hvoraf syv millioner har benyttet tjenesterne den seneste uge.

Koncernchef Thomas Holtrop, T-Online, mener, at T-Online med næsten 9 millioner registrerede brugere er større, selv om udnyttelsesgraden ikke er lige så stor. Holtrop mener dog, at en Internet-udbyder kun kan blive profitabel, hvis man i et land både hvad angår kundeantal som brugerfrekvens er blandt de tre største.

Fra AOL Time Warner fortsætter man investeringerne fordi, at antallet af nye brugere nu er i stærkere vækst end i USA. Ifølge forlydender er AOL nu i færd med at gå ind på det italienske marked i samarbejde med Telecom Italia.

For at gøre T-Online profitabelt er det i øvrigt Thomas Holtrops hensigt, at øge andelen af Ecommerce og reklame fra 13 procent til 30 procent inden 2003. Holtrop har samtidig sagt, at gratis-kulturen ikke vil overleve i Internettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs