MediaWatch

Vitaminic og BMG sammen om onlinemusik

Vitaminic og den europæiske pladegigant har i dag indledt et paneuropæisk pilotprojekt, som omfatter alle Vitaminics ni europæiske musikportaler i Danmark, Italien, Sverige, Tyskland, Spanien, Frankrig, Italien, England og Irland.

BMG, der er en division af tyske Bertelsmann AG, har for sin del lagt sange fra en række populære kunstnere ud på www.vitaminic.dk. Numre fra kunstnere som Outkast, Dave Matthews Band, Etta James og Arthur Rubinstein vil kunne downloades i Windows Media Audio-formatet indtil juni 2001.

Vitaminics adm. direktør Flemming Toft mener, at de nu har givet musikbranchen et vigtigt signal. Musikbranchen har fået en lovlig kanal til promotion og distribution af musik.

Med købet for nyligt af The Internet Underground Music Archieve er Vitaminic blevet verdens næststørste kunstner-community på internettet med mere end 200.000 numre til download. Vitaminic er registreret på børsen i Milano, Italien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs