MediaWatch

KL skærper krav om åben datapolitik

KMD implementerede 1. maj efter aftale med KL en ny åben datapolitik, som blandt andet indebærer, at KMD offentliggører eksisterende og nye snitflader i et samlet katalog med priser og fuld information vedrørende opgaver udført for kommunerne. Formålet er, at konkurrerende leverandører skal kunne anvende oplysningerne i forbindelse med nye opgaver udført for kommunerne.

KMD indførte den åbne politik efter kritik fra branchen med påstande om, at KMD udnyttede en monopollignende stilling på det kommunale marked. Kontorchef Jens Elmelund, fra KL's Kontoret for Administration og IT, har været med til at udforme den aktuelle aftale mellem KL og KMD.

- I fremtiden vil kommunerne stille krav til de øvrige IT-leverandører om at føre en åben datapolitik tilsvarende den, KMD netop har indført, siger Jens Elmelund til MediaWatch.

Og det er helt i overensstemmelse med den generelle udvikling, mener han.

- Samme krav vil blive stillet fra statslige og amtskommunale myndigheder, og der er ved at blive nedsat et organ under IT- og Forskningsministeriet, som skal tilse at den åbne datapolitik efterleves af alle IT-leverandørerne til hele den offentlige sektor, fortæller Jens Elmelund.

Tilsynet under IT- og Forskningsministeriet vil bestå af repræsentanter fra både den statslige, amtslige og kommunale sektor.

Endelig arbejdes der også på at indføre en åben datapolitik med standardiserede snitflader de offentlige sektorer imellem, så det bliver lettere om mindre omkostningskrævende at benytte hinandens data til planlægning og administration.

Se aftalen mellem KL og KMD om åben datapolitik her:

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs