KL skærper krav om åben datapolitik

MediaWatch

KMD implementerede 1. maj efter aftale med KL en ny åben datapolitik, som blandt andet indebærer, at KMD offentliggører eksisterende og nye snitflader i et samlet katalog med priser og fuld information vedrørende opgaver udført for kommunerne. Formålet er, at konkurrerende leverandører skal kunne anvende oplysningerne i forbindelse med nye opgaver udført for kommunerne.

KMD indførte den åbne politik efter kritik fra branchen med påstande om, at KMD udnyttede en monopollignende stilling på det kommunale marked. Kontorchef Jens Elmelund, fra KL's Kontoret for Administration og IT, har været med til at udforme den aktuelle aftale mellem KL og KMD.

- I fremtiden vil kommunerne stille krav til de øvrige IT-leverandører om at føre en åben datapolitik tilsvarende den, KMD netop har indført, siger Jens Elmelund til MediaWatch.

Og det er helt i overensstemmelse med den generelle udvikling, mener han.

- Samme krav vil blive stillet fra statslige og amtskommunale myndigheder, og der er ved at blive nedsat et organ under IT- og Forskningsministeriet, som skal tilse at den åbne datapolitik efterleves af alle IT-leverandørerne til hele den offentlige sektor, fortæller Jens Elmelund.

Tilsynet under IT- og Forskningsministeriet vil bestå af repræsentanter fra både den statslige, amtslige og kommunale sektor.

Endelig arbejdes der også på at indføre en åben datapolitik med standardiserede snitflader de offentlige sektorer imellem, så det bliver lettere om mindre omkostningskrævende at benytte hinandens data til planlægning og administration.

Se aftalen mellem KL og KMD om åben datapolitik her:

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også