MediaWatch

Carl Bildt chef for IT-venturegruppe

I forbindelse med præsentationen af Nordic Venture Network, der tæller ledende ventureselskaber som 2M Invest, Ledstiernan, Investor og Brummer & Partners, udtalte den tidligere svenske statsminister, at der vil komme dramatiske markedsmæssige forandringer, og at det er af stor værdi, at de bedste nu går sammen.

Nordic Venture Network, der, fraset Enskilda, tegner eliten af ventureselskaber, forvalter tilsammen kapital på over 10 milliarder svenske kroner. Medlemmerne er to danske, to norske, tre finske og hele otte svenske venture-selskaber.

Under et møde i København, med Mærsk Data og Ernst & Young som værter, kunne venturekapitalisterne bl.a. konkludere, at adskillige af IT-selskaberne har påfaldende sammenfaldende idégrundlag. For at undgå dette fremover har man nu strammet netværket op og udpeget Carl Bildt som formand.

Danske 2M Invest er senest avanceret fra lokal aktør til nordisk klasse gennem bl.a. købet af finske Menire. Når Nordic Ventures Network mødes igen i Oslo i begyndelsen af juni er det Carl Bildt som fører ordet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs