Danske tech-aktier markant op

MediaWatch

Trods det at den amerikanske chipgigant kun lige akkurat klarede analytikernes nu nedjusterede forventninger, gav udsagnet om en forbedret udvikling i salget i marts investorerne troen på, at der er håb forude.

De asiatiske markeder er med Nikkei-indekset i spidsen steget 3 - 4 procent i løbet af natten. I Europa ligger hovedparten af de toneangivende børser 1 - 2 procent højere:

KFX-indekset ligger ved 11-tiden 1,71 procent højere i 297,50 og de danske tech-aktier fylder stort set dagens "vinder-liste" ud. i-data er i front og ligger knap 12 procent højere i kurs 114,50.

i-data har hentet en betragelig del af sin fremgang fra amerikanske Vitesse, der i går steg 6,40 procent. Vitesse's optur kommer i kølvandet på Intel's regnskabsmeddelelse, der som nævnt ikke var overraskende negativ.

Når i-data stiger på grund af Vitesse, så har det for det danske selskabs vedkommende et helt konkret indhold, som ligger ud over de sædvanlige peer-betragtninger: i-data har for nylig solgt datterselskabet Exbit til Vitesse og modtaget en større aktiepost i det amerikanske selskab som betaling.

En række analytikerne mener derfor, at Vitesse i øjeblikket er den største kurstrigger for i-data.

På trods af gårsdagens skuffende Cisco-nyheder, har de netværks-fiber-optik-relaterede selskaber GN Store Nord og NKT haft fremgang idag. GN ligger således 7,47 procent højere i kurs 93,50 mens NKT ligger tæt ved 4 procent højere 1245.

Columbus IT Partner og Navision har også fremgang og ligger henholdsvis 5,41 og 4,40 procent højere i kurs 41 og 192.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også