Nasdaq op med 8,3 procent

MediaWatch

De positive nyheder kom som lys for enden af tunnellen efter mange tørre tæsk til markedet i den stadige strøm af dårlige nyheder med bølger af afskedigelser og profitwarnings.

Teknologibarometret Nasdaq strøg 135,5 point - eller 8,3 procent i vejret til indeks 1774,30, hvilket gav en ende på de sidste tre børsdages fald på 201 point. Bluechips-indekset Dow Jones steg 4 procent - eller 376 point, svarende til 4 procent, til indeks 9.891.

Selv Yahoo levede op til sit navn og førte med en 23 procents stigning hele internetsektoren op. Den tidligere stærkt kritiske Lehman Brothers analytiker, Holly Becker, skrev i en note til sine klienter, at aktien efter at have ramt sit laveste i de sidste 52 uger tirsdag nu var faldet til et fornuftigt prisleje.

Enlig svale i den nedadgående trend?

"Det er den gamle fjeder-effekt", udtalte Larry Wachtel, aktiestrateg hos Prudential til Wall Street Journal. - Når markedet bliver banket så hårdt ned som dette marked er blevet, så springer det før eller siden tilbage. Udløseren var Dell's bekræftelse af indtjeningsforventningerne og selv om de ikke var fantastisk imponerende, så skulle der ikke meget til - ifølge Wachtel.

Nyhederne fra Dell er den første større "forsikrende" meddelelse til markedet i en rum tid og computerproducenten gik hele 13 procent i vejret. Andre computerproducenter - blandt andet Apple og IBM nød godt af de mildere vinde. Således steg Nasdaq-indekset over computerproducenter med hele 11 procent.

Iagttagerne håber nu på, at markedet kan finde fodfæste i den nedadgående trend, men "enlig svale gør ingen sommer": Kursopgangen skal følges af flere dages solide stigninger førend investorerne for alvor kan begynde at tro på at de er ovre det værste, lyder de velkendte børsråd.

Hvad er psykologi og hvad er realiteter? Stigningen torsdag kommer efter onsdagens lukning, hvor Nasdaq lukkede 68 procent fra dets højeste i marts 2000 i 5.048. Det modgående rally kommer efter at bjørnen et par gange har banket på i Dow Jones aktierne.

Og oven på at First Call/Financial torsdag kunne meddele, at omkring cirka 70 procent af selskaberne, der gav forhåndsmeddelelser om deres kvartalsindtjening, måtte meddele, at de kom under analytikernes forventninger. Sidste år ved samme tid var tallet 44 procent af selskaberne.

Hertil kommer, at det makroøkonomiske billede ikke er vendt. Der kommer arbejdsmarkedsrapport på fredag, og de realiserede første kvartalsresultater vil begynde at strømme ind medio måneden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også