MediaWatch

Ericsson planlægger nye afskedigelser

Ifølge kilder tæt på selskabet kan der blive tale om omfattende nedskæringer. Den nye handlingsplan skal ifølge Ericsson implementeres hurtigst muligt og vil omfatte hele selskabet såvel de inden- som de udenlandske aktiviteter, skriver Dagens Industri.

Informationschef Pia Gideon siger, at der med afsæt i sidste uges reviderede indtjeningsprognose vil ske en gennemgang af samtlige aktiviteter, for at se hvor det er muligt at foretage nedskæringer.

Det forventes, at den nye plan frem for alt vil betyde nedskæringer i medarbejderstaben, men et egentlig tal oplyses ikke. Det forlyder dog ifølge kilder at flere tusinde stillinger er i fare.

Ericssons administrerende direktør, Kurt Hellström indikerer, at konjukturen har muliggjort, at der er mere materiale at tage af og dette udsagn skaber således grobund for spekulationerne. Ericsson har dog endnu ikke lagt sig fast på noget konkret.

Ericssons udmelding lægger sig op af den fremherskende trend i branchen. Således har amerikanske Motorola i december opsagt 12,000 stillinger mens Lucent toppede med 16,000. Cisco siger farvel til 5,000 mens WorldCom afskediger 6,000.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs