MediaWatch

Nasdaq ned på forbrugertillidstal

Nasdaq lukkede 100,68 point eller 4,36 procent lavere i 2.207,82. Derimod holdt bluechipsindekset

Tallene for forbrugertilliden forøgede investorernes bekymring for, at Fed - den amerikanske centralbank - ikke er hurtigt og tilstrækkeligt nok ude med rentenedsættelser til at forhindre en langvarig opbremsning i den amerikanske økonomi, sagde analytikerne.

Forbrugertilliden faldt i februar til det laveste niveau i næsten fem år. Og tallet indikerer at en nedgang i forbruget, der står for cirka 2/3 af BNP i US-økonomien yderligere kan forværre den i forvejen hårdt ramte økonomi.

Der var brede fald i de store teknologi-aktier, men især computerchip- og telekommunikations-relaterede aktier måtte holde for.

JDS Uniphase, verdens største udbyder af fiberoptik-komponenter faldt mere end 14 procent, da selskabet annoncerede afskedigelser af 3000 ansatte, svarende til 10 procent af arbejdsstyrken.

- Selv om markedet forventer at Fed reducerer de korte renter med et halvt procentpoint, er det stadig ikke i sig selv nok til at give markedet optimisme om økonomiens tilstand og virksomhedernes indtjening i anden halvdel af året, udtalte Hugh Johnson, investeringschef hos First Albany Corp. tIl Reuters.

Markedernes øjne vil nu for alvor være rettet mod Greenspans tale i dag til kongressen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs