Nasdaq ned på forbrugertillidstal

MediaWatch

Nasdaq lukkede 100,68 point eller 4,36 procent lavere i 2.207,82. Derimod holdt bluechipsindekset

Tallene for forbrugertilliden forøgede investorernes bekymring for, at Fed - den amerikanske centralbank - ikke er hurtigt og tilstrækkeligt nok ude med rentenedsættelser til at forhindre en langvarig opbremsning i den amerikanske økonomi, sagde analytikerne.

Forbrugertilliden faldt i februar til det laveste niveau i næsten fem år. Og tallet indikerer at en nedgang i forbruget, der står for cirka 2/3 af BNP i US-økonomien yderligere kan forværre den i forvejen hårdt ramte økonomi.

Der var brede fald i de store teknologi-aktier, men især computerchip- og telekommunikations-relaterede aktier måtte holde for.

JDS Uniphase, verdens største udbyder af fiberoptik-komponenter faldt mere end 14 procent, da selskabet annoncerede afskedigelser af 3000 ansatte, svarende til 10 procent af arbejdsstyrken.

- Selv om markedet forventer at Fed reducerer de korte renter med et halvt procentpoint, er det stadig ikke i sig selv nok til at give markedet optimisme om økonomiens tilstand og virksomhedernes indtjening i anden halvdel af året, udtalte Hugh Johnson, investeringschef hos First Albany Corp. tIl Reuters.

Markedernes øjne vil nu for alvor være rettet mod Greenspans tale i dag til kongressen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også