Ny alliance mellem DoCoMo og Sony

MediaWatch

PlayStation aftalen, som involverer to af high tech industriens hotteste navne, er et eksempel på konvergens mellem tjenester via fastnettelefoni og mobiltelefoni - en konvergens som japanske DoCoMo tror meget på. Selvom spil allerede er tilgængelige på mobiltelefoner - ikke mindst hvad angår de japanske i-mode spil - så har det hidtil ikke været muligt, at forbinde hjemme konsol spil, som PlayStation, med mobiltelefoner.

Spil kan redde 3G

Aftalen med mobiloperatørerne indebærer, at de hver især vil samarbejde med Sony om at udvikle en fælles platform og nye tjenester, som skal udbydes via deres respektive netværk. Sony og DoCoMo har allerede samarbejdet om fælles udvikling af mobiltelefoni spil siden august forrige år, hvor de to selskaber indvilligede i at etablere forskellige links mellem i-mode telefoner og forskellige versioner af PlayStation.

Mere konkurrence for Xbox

Xbox forventes lanceret i slutningen af 2001 i USA og Japan og i 2002 i Europa. Microsoft budgetterer med at bruge omkring 500 millioner dollar på den ambitiøse kampagne for Xbox. Microsoft har allerede sikret sig tilslutning fra en lang række producenter af spil til den nye konsol, senest fra det verdensførende selskab Electronic Arts.

Aftalen mellem Sony og DoCoMo kan ses som en opfordring de forskellige indholdsleverandører om at påbegynde udviklingen af tjenester til de nye mobiltelefoni netværk. Sony og DoCoMo startede allerede denne proces med deres samarbejde forrige sommer med at opfordre spilproducenterne til at udvikle udgaver specifikt til mobiltelefoner sideløbende med udviklingen af spil til hjemmekonsol platformene. Mange af spilproducenterne er angiveligt i gang med denne proces, men der er dog ikke kommet nogen spil på markedet i Europa, som både kan spilles hjemme og mobilt.

Den hårde konkurrencesituation på markedet for spilkonsoller resulterede forrige uge i, at Sega, verdens tredjestørste spilselskab, indikerede, at det eventuelt ville trække sig tilbage fra spilkonsol markedet ved at stoppe produktionen af dets Dreamcast konsol.

Forudsætter GPRS

Flere europæiske mobiltelefoni selskaber, herunder Tele Danmark, er allerede begyndt eller vil meget snart begynde med at udbyde GPRS mobiltelefoni, men systemet forventes først fuldt implementeret i Europa i løbet af året. Ibrugtagningen er yderligere forhindret af, at mobiltelefon producenterne med undtagelse af amerikanske Motorola, endnu ikke har GPRS-kompatible klar endnu. I USA forventes packet switching teknologierne først implementeret i mobiloperatørernes netværk i løbet af næste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også