MediaWatch

Svensk UMTS licenser uddelt

Som sidste land i Europa har den svenske stat uddelt licenser til 3G-mobiltelefonerne.

Klokken 11.00 afslørede styrelsen de fire televindere, og frem for alt den store teletaber, Telia.

At det svenske teleselskab Telia ikke var med i Post- og Telestyrelsens valg kom bag på de fleste iagttagere og ikke mindst Telia selv, der har besluttet sig for at klage over PTS's fravalg af Telia.

- Vi er meget overrasket over, at PST har besluttet ikke at give os nogen licens. Vores opfattelse er, at vi opfylder alle kravene udmærket. Men vi må se på ansøgningen endnu engang, og se nærmere på, hvilke forhold PTS har anført som grundlag for, at vi ikke har fået tildelt en licens. Senere formulerer vi en klage, siger Kenneth Karlberg, vicedirektør i Telia.

UMTS, Universal Mobile Telecommunication System, er tredje generations mobiltelefonisystem og er efterfølgeren til GSM. Med UMTS-terminaler kan brugerne udover at få en telefon også få adgang datakommunikation og multimedier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs