Ny medielov vedtaget

MediaWatch

Loven indebærer bl.a. etablering af et digitalt jordbaseret sendenet til TV. Desuden lancerer medieloven nye regler, der i moderat form skal beskytte børn mod TV-reklamer og hæver licensen med fem procent.

Endelig sender loven to landsdækkende radiokanaler i frit udbud. I første omgang gælder det den såkaldte fjerde radiokanal, der udbydes i koncession endnu før jul med svarfrist midt i marts. Koncessionen ventes tildelt i juni 2001.

Mediawatch.dk erfarer, at det jordbaserede sendenet faktisk tegner mere konkurrencedygtigt, end det har fremgået af den hidtidige debat. I lang tid hed det, at Danmark ville få fire til seks digitale kanaler på jorden. I efteråret har der været tale om 17-18 stykker, men nu tegner det til, at der arbejdes med at oprette fire multiplekser, som kan levere hele 24 kanaler.

Telestyrelsen bekræfter over for mediawatch.dk, at man koordinerer fire multiplekser med Danmarks nabolande. Der er imidlertid langt fra enighed om, hvor mange TV-kanaler der kan klemmes ud af hvert multipleks.

De fire partier, V, K, KRF, DF, Frihed 2000, har kraftigt antydet, at de vil ændre loven, hvis der kommer et regeringsskifte.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også