MediaWatch

Intel bygger stærkeste transistor

Frembringelsen af den nye transistor åbner op for muligheden for, indenfor de næste fem til ti år, at skabe mikroprocessorer, der vil være op til ti gange stærkere end dem man kender i dag.

Detaljerne i gennembruddet forventes at blive offentliggjort i dag

Computerchip, der er "hjernen" i enhver computer, indeholder transistorer. Disse fungerer som tænd og sluk mekanismer, og hovedreglen er, at jo mindre disse transistorer er, jo hurtigere kan chippen arbejde.

I dag er verdens hurtigste chip den, der sidder i Intels nyligt udsendte Pentium 4. Denne er, med sine 42 millioner transistorer, i øjeblikket enhver anden computer overlegen. Den nye teknologi vil i fremtiden gøre det muligt at tidoble antallet af transistorer.

Ifølge Jim Hardy, chefanalytiker for Dataquest, har semiledere længe haft en solid vækst, og dette er nu blevet valideret af Intel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs