MediaWatch

Viasat indtager Sverige

Viasat er nået langt med at dele gratisbokse ud på det svenske marked og er også begyndt at dele gratisbokse ud til guldkunder på det danske marked. De er endnu ikke begyndt at dele bokse ud i Norge. Branche organisationen Forum i Sverige vurderer, at der ved årsskiftet vil være 435.000 husstande med digitalt TV i Sverige. Cirka 200.000 husstande forventes at skifte fra analog til digitalkunder, hvoraf 150.000 kunder ventes at være guldkunder hos Viasat, skriver ekonomi24.

Den største nytegning forventes at foregå i det statslige Boxer's regi, der forventer at have 55.000 nye kunder opkoblet ved årsskiftet. Viasat forventes ved årsskiftet at have 175.000 kunder, hvoraf 25.000 vil være nytegnede kunder. Canal Digital forventes at have 125.000 kunder, hvoraf 35.000 kunder vil være nytegnede. Lykkes det Viasat at konvertere sine kunder til digitalkunder, bliver de den største digitale TV operatør i Sverige.

Viasats strategi har dog ikke været problemfri. De bokse som Viasat udleverer gratis til deres digitale kunder er lukkede. Det betyder at der kan ikke indsættes CA modul fra Canal Digital, hvilket har skabt utilfredshed hos Canal Digital og i den nordiske sammenslutning NorDig.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs