MediaWatch

eBay falder 20 procent på nedjustering

Det skete da en af Wall Streets mest anerkendte analysevirksomheder - Lehman - ændrede deres anbefaling på aktien fra "køb" til "neutral".

Lehman analytikeren, Holly Becker's tilbagetrækning af sin købsanbefaling på eBay medførte, at eBay åbnede 12,5 procent lavere i handlen før markedets egentlige åbning, og eBay sluttede børsdagen hele 20 procent lavere.

eBay afholdte ellers netop mandag et analytikermøde, hvor selskabet redegjorde nærmere for dets planer om at ekspandere ved at udbyde dets online auktions koncepter og programmel til andre websites og virksomhedsportaler. Men investorerne må således siges at have været hurtige til at levere ring og billede tilbage til deres tidligere Internet-darling.

Det til trods for at eBay i september offentliggjorde, at de forventede at nå en omsætning på tre milliarder dollar i år 2005. En målsætning der vil indebære, at selskabet skal vokse med 50 procent om året i gennemsnit frem til 2005.

- Ved at stille de redskaber til rådighed, som developere har brug for til at skabe applikationer baseret på eBay teknologi, vil eBay blive tæt sammenknyttet til mange eksisterende sites og fremtidige e-handels-projekter, udtalte lederen af eBay Brian Swette.

eBay har i dag mere end 19 millioner registrerede bruger. Men Lehman's Holly Becker mener ikke, at det er realistisk at væksten i antallet af brugere vil fortsætte i samme takt fremover. I sin rapport til investorerne skriver hun i følge CNET:

- Vi tror at størstedelen af antikvitets- og memorabilia samlerne allerede er på eBay, og at nye brugere ikke vil være nær så aktive som eBays oprindelige og inkarnerede brugere.

Endvidere skriver analytikeren, at hun hele tiden har set American Online og Yahoo som de potentielle købere til eBay, men at sandsynligheden for at nogle af disse vil betale en overpris for eBay's værdifulde handelsplatform nu er formindsket med de to selskabers stærkt reducerede aktiekurser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs