MediaWatch

Nasdaq vendte tilbage i plus

Det teknologitunge indeks endte i 3.272,18 - 42,61 point og 1,32 procent højere. Bluechips-indekset over de største amerikanske aktier - Dow Jones endte 0,52 procent højere.

Med torsdagens stigning brød Nasdaq de sidste tre dages fald. Starten på børsdagen syntes bestemt ikke at byde på nogen vending og Nasdaq indekset var en overgang 148 point nede - i 3.081, hvilket var ganske tæt på sidste uges rekord for en enkeltdags lavpunkt i år - 3.026.

Det var såkaldt bargain-hunting, hvor investorerne samlede op i de hårdest ramte aktier - især de sidste dages hårdt ramte fiber-optik aktier, der vendte stemningen. Herudover bidrog pæne kursstigninger i computerchips-aktierne til at vende den negative stemning.

Herudover bidrog euroens nye lavpunkt på 82 cents til markedernes bekymring. Den laveste kurs over for dollar i Euroens 22 måneders levetid.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs