MediaWatch

Dansk IT-udvikling imponerer ikke

Det viser en statistisk analyse af de danske ressourceområder lavet af Erhvervsfremmestyrelsen. Området vil ekspandere kraftigt, og en fortsat rivende IT-udvikling gør det vigtigt for hele dansk erhvervsliv, at IT/Kommunikation klarer sig mindst lige så godt som i vores konkurrentlande.

Men ifølge analysen "International benchmarking af dansk erhvervsliv" er udviklingen dog ikke imponerende.

Dansk vareeksport til OECD fra IT-kommunikation er begrænset. Det bevidner specialiseringsgraden, der blot er på omkring 0,5. Danmarks eksport går især til Tyskland, Sverige og England.

De danske virksomheder indenfor IT/Kommunikation har heller ikke helt fat på det ellers forholdsvis stærkt voksende OECD-marked, idet den danske eksport vokser med beskedne syv procent årligt. Det er beskedent, når man tager i betragtning, at det potentielle marked årligt vokser med over 10 procent.

Udviklingen i såvel løn som produktivitet kunne ellers pege på en lidt bedre performance på eksportmarkederne. På disse mål ligger de danske virksomheder meget tæt opad OECD-gennemsnittet, viser analysen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs