MediaWatch

Svensk IT i krise

Den svenske IT-industri har født en lang række virksomheder, som har opnået både nordisk, europæisk og sågar global status og opmærksomhed. For øjeblikket går der fortsat næppe en uge uden en spektakulær IT-nyhed fra Sverige, men i modsætning til tidligere er næsten alle nyheder dårlige, skriver Jyllands-Posten og opregner en liste med de mest markante svenske nedture:

- Boxman, som i denne uge lukkede forretningen ned og forventeligt bliver erklæret konkurs om to uger.
- Internet tøjfirmaet Dressmart, som gik konkurs i august.
- Bredbandsbolaget, som netop har opgivet en børsnotering i Sverige og USA.

Og flere kunne nævnes. En svensk IT-analytiker vurderer situationen således:

- Stemningen er ved at være lige så grotesk negativ, som den var grotesk positiv for syv måneder siden. Selv om der er mange fornuftige, velfungerende virksomheder imellem, flygter investorerne i panik, når de høre ord som Internet eller e-handel.

I alt er børsindekset for IT-branchen i Sverige faldet med 52 procent siden toppen i marts.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs