Medieforsker støtter lokal-TV

MediaWatch

For nylig har DLTV introduceret en rapport i debatten, der beviser at lokal-TV i Danmark betaler den højeste networkafgift i Europa - modsat hvad kulturministeren har hævdet. Nu får brancheforeningen støtte af medieforsker Ole Prehn, Aalborg Universitet, der er en af få eksperter på lokale medier i Danmark og som sidder i kulturministeriet arbejdsgruppe vedrørende lokal radio og TV, skriver Jyllands-Posten.

Ole Prehn har set i rapporten fra DLTV, og han er enig i konklusionen.

Ole Prehn vurderer, at det som beløb er en relativ lille afgift, der ikke desto mindre rammer meget hårdt hos lokal-TV-stationerne. Prehn er dog enig i, at lokal-TV stationer bør betale en afgift for at få lov til at sende i network på statens frekvenser. Han efterlyser en grundigere analyse af forholdene her og i udlandet

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har endnu ikke haft lejlighed til at se på rapporten, men fuldmægtig Jan Opstrup Poulsen i kulturministeriet siger til Jyllands-Posten, at man er skeptisk overfor DLTVs materiale, fordi der ingen kildeangivelser er i rapporten. Desuden svarer oplysningerne ikke til dem, ministeriet fik, da man i april 1999 gennem de europæiske ambassader bad om tilsvarende oplysninger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også