Optimisme på det trådløse marked

MediaWatch

Det amerikanske selskab, der leverer software til internetadgang via håndholdte computere, har som det seneste selskab påvist, at optimismen er vendt tilbage til markedet for trådløst udstyr, der har haft en turbulent periode siden forårets store kurskorrektion i teknologisektoren, skriver CNET.

AvantGo steg således 15,75 dollar til kurs 27,75 svarende til 127 procentpoint i dagens handel. Ved markedslukning var kursen faldet tilbage til et leje på 20 dollar.

David Menlow, præsident for IPO Financial Network, udtaler, at AvantGos solide debut tydeligt viser, at investorerne har fået lysten til at investere i trådløst udstyr tilbage.

- Vi har bevæget os fra en generel usikkerhed hen imod mere lovende forventninger for vækst i markedet. Der synes at ske en styrkelse af hele sektoren - således Menlow.

Bill Crawford, analytiker hos Merrill Lynch, underbygger Menlows udtalelser, og ser ligeledes en signifikant bevægelse hen imod en øget investeringslyst i det trådløse marked. Siden slutningen af august er selskaber som Palm gået 38 procentpoint og Handspring 100 procentpoint frem, hvilket er med til at understrege væksten i markedet.

Markedet for brugere af trådløst udstyr forventes ifølge en undersøgelse foretaget af Dataquest at vokse til 828 millioner ved udgangen af 2003. Til forskel var tallet i 1998 på 217 millioner brugere.

Ifølge Crawford er nøglesegmentet forretningsmæssige forbrugere, idet disse har råd til at betale de månedlige gebyrer forbundet med brugen af udstyret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også