MediaWatch

Tyskland fører indenfor e-handel

En undersøgelse foretaget af konsulentfirmaet PricewaterhouseCoopers PwC viser at 56 ud af Europas 150 største Internet-selskaber er tyske, og halvdelen af dem giver overskud, skriver Financial Times.

Storbritannien har 35 Internet-selskaber på Europas top 500 liste, hvoraf kun 26 procent giver overskud.

PwC konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at de europæiske dot-com selskaber er ved at være kommet sig over den finansielle krise tidligere på året.

Konklusionen understøttes af, at den gennemsnitlige tid, som dot-com selskaberne kan klare sig uden at skulle have tilført ekstra kapital, er steget med syv måneder til 20 måneder siden december sidste år.

Til trods herfor forudser PwC, at 20 procent af de mest sårbare dot-com selskaber alligevel vil løbe tør for kapital indenfor et år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs