MediaWatch

Bruxelles' fusionssaga fortsætter

Ledere fra EMI og Time Warner var mandag til hastemøde med embedsmænd fra Den Europæiske Kommissions fusionsgruppe og deres advokater. Forhandlingerne drejede sig om de indrømmelser de to selskaber i sidste uge tilbød for at få godkendt deres 20 milliarder dollar fusionen, skriver Financial Times.

Kommissionen skal i dag udforme et endeligt beslutningsdokument for såvel EMI - Time Warner handlen som AOL - Time Warner handlen til 137 milliarder dollar, til den rådgivende komite , der består af repræsentanter fra konkurrencemyndighederne i EU's medlemslande. Kommissionen har allerede udsendt et foreløbigt dokument, der fastholder beslutningen og blokerer begge handler.

Kommissionen er bekymret for, at handlen vil give en håndfuld selskaber kollektiv markedsdominans i pladeindustrien og give det kombinerede selskab en dominerende position i forbindelse med musikudgivelser.

I forhold til de omtalte fusioner har Vivendi på sin side indgivet løfter med henblik på at opnå Kommissionens godkendelse af Vivendis 34 milliarder dollar fusion med TV selskabet Canal Plus og Seagram, der ejer Universal.

Kommissionen skal beslutte om den vil tage hul på en ny undersøgelse inden 13 oktober.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs