Bruxelles' fusionssaga fortsætter

MediaWatch

Ledere fra EMI og Time Warner var mandag til hastemøde med embedsmænd fra Den Europæiske Kommissions fusionsgruppe og deres advokater. Forhandlingerne drejede sig om de indrømmelser de to selskaber i sidste uge tilbød for at få godkendt deres 20 milliarder dollar fusionen, skriver Financial Times.

Kommissionen skal i dag udforme et endeligt beslutningsdokument for såvel EMI - Time Warner handlen som AOL - Time Warner handlen til 137 milliarder dollar, til den rådgivende komite , der består af repræsentanter fra konkurrencemyndighederne i EU's medlemslande. Kommissionen har allerede udsendt et foreløbigt dokument, der fastholder beslutningen og blokerer begge handler.

Kommissionen er bekymret for, at handlen vil give en håndfuld selskaber kollektiv markedsdominans i pladeindustrien og give det kombinerede selskab en dominerende position i forbindelse med musikudgivelser.

I forhold til de omtalte fusioner har Vivendi på sin side indgivet løfter med henblik på at opnå Kommissionens godkendelse af Vivendis 34 milliarder dollar fusion med TV selskabet Canal Plus og Seagram, der ejer Universal.

Kommissionen skal beslutte om den vil tage hul på en ny undersøgelse inden 13 oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også