MediaWatch

Barnesandnoble aktie kraftigt opad

Bogforhandleren Barnesandnoble kunne i kølvandet på det nye samarbejde mandag notere sig for en solid fremgang i aktiekursen. Markedet reagerede således positivt ovenpå offentliggørelsen, og ved afslutningen af dagens handel var aktien handlet 30 procent op fra 4,56 dollar til 5,94 dollar. Fremgangen retter dermed noget op på selskabets aktiekurs, der i det forløbne år har tabt trefjerdedele af sin værdi,

Samarbejdet, der kommer efter at Yahoo og Amazon har opsagt en lignende aftale, vil udover marketingsamarbejdet omfatte en gratis Internet opkaldsservice, der vil blive udbudt i Barnesandnobles fysiske butikker i USA. Servicen vil bringe brugeren ind på et fælles site skabt af de to selskaber.

Ifølge Anil Singh salg og marketingschef for Yahoo er det nye samarbejde særdeles positivt. Singh karakteriserer samarbejdet med en fysisk forhandler, der samtidig har højprofileret varemærke, som en milepæl for selskabet.

En talsmand for Barnesandnoble udtaler, at samarbejdet er det største og mest ambitiøse integrerede marketinginitiativ mellem selskabets butikker og dets e-handels division.

De finansielle betingelser for aftalen er endnu ikke offentliggjort, men den forventes at give Yahoo en substansiel indtægt i en tid, hvor flere eksperter stiller sig skeptiske overfor online reklamer.

Yahoo fik sidste år 90 procent af sine indtægter via reklamer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs