Barnesandnoble aktie kraftigt opad

MediaWatch

Bogforhandleren Barnesandnoble kunne i kølvandet på det nye samarbejde mandag notere sig for en solid fremgang i aktiekursen. Markedet reagerede således positivt ovenpå offentliggørelsen, og ved afslutningen af dagens handel var aktien handlet 30 procent op fra 4,56 dollar til 5,94 dollar. Fremgangen retter dermed noget op på selskabets aktiekurs, der i det forløbne år har tabt trefjerdedele af sin værdi,

Samarbejdet, der kommer efter at Yahoo og Amazon har opsagt en lignende aftale, vil udover marketingsamarbejdet omfatte en gratis Internet opkaldsservice, der vil blive udbudt i Barnesandnobles fysiske butikker i USA. Servicen vil bringe brugeren ind på et fælles site skabt af de to selskaber.

Ifølge Anil Singh salg og marketingschef for Yahoo er det nye samarbejde særdeles positivt. Singh karakteriserer samarbejdet med en fysisk forhandler, der samtidig har højprofileret varemærke, som en milepæl for selskabet.

En talsmand for Barnesandnoble udtaler, at samarbejdet er det største og mest ambitiøse integrerede marketinginitiativ mellem selskabets butikker og dets e-handels division.

De finansielle betingelser for aftalen er endnu ikke offentliggjort, men den forventes at give Yahoo en substansiel indtægt i en tid, hvor flere eksperter stiller sig skeptiske overfor online reklamer.

Yahoo fik sidste år 90 procent af sine indtægter via reklamer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også