MediaWatch

Reaktion på Tiscali-World Online fusion

På børsen i Milano steg italienske Tiscalis aktie med 4,64 procent i værdi til 48 euro i dag efter offentliggørelsen af Tiscalis køb af World Online. Derimod mistede World Online terræn da selskabets aktie faldt 17 procent i værdi til 17,20 euro, skriver Financial Times.

World Online's aktieindehavere vil få kontrollen over 43,3 procent af det nye selskab, mens Tiscalis

Tiscalis køb af World Online til 5,9 milliarder euro repræsenterer kun halvdelen af, hvad de oprindelige investorer betalte, da World Online blev lanceret på børsen i marts. Handlen er dermed en påmindelse om den risiko, investorer tager ved skyde penge i unge internetfirmaer.

Kort efter World Onlines lancering på børsen, kom det frem, at den selskabets forrige adm. direktør Nina Brink, havde solgt sin andel af World Onlines aktier til en brøkdel af tilbudsprisen. Nyhed resulterede i at prisen på World Onlines aktier kollapsede.

Målet med fusionen mellem Tiscali og World Online er at skabe Europas næststørste internetudbyder efter T-Online, der er en Deutsche Telekom filial. Tilsammen får de Tiscali og World Online seks millioner abonnenter i Europa. Analytikere er dog kritiske overfor fusionen, idet de mener, at World Online bør finde en stærkere aktør på teleområdet end Tiscali.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs