Internet-jul i 2000

MediaWatch

Undersøgelsen blev offentliggjort tirsdag og viser, at der i år på verdensplan vil blive købt for 19,5 milliarder dollar, svarende til en stigning på 85 procent fra sidste år. I 1999, der reelt var den første jul på Internettet, blev der solgt for 10,5 milliarder, skriver La Tribune.

Nordamerika vil fortsat stå for mere end halvdelen af juleindkøbene på Internettet, svarende til 55 procent i forhold til 60 procent sidste år. Europa og Asien (eksklusive Japan), der kommer til at stå for henholdsvis 27,5 procent og 8,2 procent af juleindkøbene, mens Japan vil stå for 6,7 procent af juleindkøb på Internettet.

- Med den eksplosive vækst i internetadgang der har været de sidste år, er de fleste brugere nu trygge ved at købe over Internettet, udtaler Astrid Van Dorst, analytiker hos Gartner.

Forbrugerne og forhandlerne har på baggrund af erfaringerne med juleindkøb over Internettet sidste år lært at bestille deres varer i god tid. Sidste år kunne flere e-handelssites ikke levere til tiden, pga. de mange bestillinger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også