MediaWatch

Millionbøde til Microsoft

Dermed gav dommeren sagsøgeren Bristol ret i, at stor-platform-løsninger for brug af Windows-programmer på Unix-baserede computere. På grund af vildledende og krænkelse af handelslove i Connecticut blev Microsoft allerede i juli 1999 kendt skyldig. Men dengang blev Bristol kun tilkendt en symbolsk erstatning på en dollar, skriver Spiegel.

Bristol stævnede derpå Microsoft en gang til, og denne gang fik selskabet tilkendt en million dollar i erstatning. "Sagsøgte har været fuldstændig ligeglad med, at han har tilføjet Bristol og andre uafhængige softwarefirmaer skade," udtalte dommer Janet Hall.

Microsoft har meddelt, at de vil appellere dommen.


Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs