MediaWatch

Millionbøde til Microsoft

Dermed gav dommeren sagsøgeren Bristol ret i, at stor-platform-løsninger for brug af Windows-programmer på Unix-baserede computere. På grund af vildledende og krænkelse af handelslove i Connecticut blev Microsoft allerede i juli 1999 kendt skyldig. Men dengang blev Bristol kun tilkendt en symbolsk erstatning på en dollar, skriver Spiegel.

Bristol stævnede derpå Microsoft en gang til, og denne gang fik selskabet tilkendt en million dollar i erstatning. "Sagsøgte har været fuldstændig ligeglad med, at han har tilføjet Bristol og andre uafhængige softwarefirmaer skade," udtalte dommer Janet Hall.

Microsoft har meddelt, at de vil appellere dommen.


Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs