Børn kan lide Internetkampagner

MediaWatch

Nielsen//NetRatings informationer er baseret på brugerpaneler i en række lande verden over. Resultaterne fra undersøgelsen i juni måned, baseret på det amerikanske panel viser, at børn i aldersgruppen 2-11 år er langt mere tilbøjelige til at klikke på et annoncebanner end nogen anden aldersgruppe.

De aktuelle data fra Nielsen//NetRatings viser, at amerikanske børn har en gennemsnitlig klikrate på 0,87 procent, hvorimod alle amerikanske Internet besøgende tilsammen i juni måned havde en gennemsnitlig klikrate på kun 0,45 procent.

- Kombinationen af TV og Internet giver i denne målgruppe en stor effekt. Børn reagerer på de ikoner de kender og her er "brands" som Nintendo (Pokemon), Power Puff Girls (tegnefilm), Scoby Doo(tegnefilm) og Sailor Moon(tegnefilm) stærke. Annoncebannere som indeholder spil eller konkurrencer placeret på hjemmesider der henvender sig til børn giver også et stort respons, siger Simon Svegaard, salgs- og Marketingdirektør hos ACNielsen eRatings.com

Simon Svegaard peger desuden på at de nye begrænsninger for markedsføring på TV mod børn, åbner op for en øget fokusering mod Internettet. Mediet er effektivt og direkte i sit respons og ingen annoncør vil være i tvivl om man kan dække børnenes behov.

- Tallene indikerer, at selvom teenagere er hyppige brugere af Internettet, så er det utroligt svært få respons fra denne målgruppe. Fra tidligere målinger ved vi, at denne gruppe altid har ligget lavere end den gennemsnitlige Internet-besøgende, når det kommer til hvor ofte der klikkes på et annoncebanner, fortsætter Simon Svegaard.

På trods af den lave gennemsnitlige rate, klikker teenagere på annoncer som appellerer til deres interesser så som annoncer, der tilbyder gratis varer og brugbar information.

Den Internet annonce, som flest amerikanske teenagere klikkede på i juni måned, var indrykket at Eastpak &'>8211; en konkurrence om en gratis rygsæk fyldt op med præmier. Andre annoncører som også havde en høj klikrate for denne målgruppe var Cartoon Network , Alloy.com og PrizeCentral som alle brugte præmier og spil i deres annoncer.

Derudover klikkede teenagere på annoncer for aktuel information, bl.a. kampagner imod rusmidler udsendt af staten og informationssøgning hos statslige virksomheder. Set i lyset af den delvist mislykkede kampagne for ecstasy er det tankevækkende at en annoncekampagne for den amerikanske stats kontor imod rusmidler (Office of National Drug Control Policy) gav et direkte respons (klikrate) på lige under syv procent.

- Annoncører skal vide, at der er en mulighed at for nå ud til teenagere, ved at udforme kampagner så de appellerer til de unges særlige behov. Annoncens effekt øges klart, hvis den er interaktiv og i højere grad målrettet de unges interesser, siger Simon Svegaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også