IT firmaer tager ikke noget ansvar

MediaWatch

Ifølge Dansk Metal mangler 834 unge, der studerer datamatik og IT-support, praktikpladser. Det er især det offentlige og de nye IT-virksomheder, der er for dårlige til at tage praktikanterne ind, skriver Aktuelt.

Ifølge Per H. Madsen, faglig sekretær og medlem af Dansk Metals IT-team, er det ikke den seriøse del af IT-branchen der ikke optager IT-praktikanter, men dem han betegner som "den nye industri, dem der har tjent penge hurtigt."

- Vores medarbejdere er simpelthen så stressede, at bare tanken om, at de skal nurse sådan en, kan få dem til at kaste op, siger Martin Thorborg, der er direktør i og medstifter af Internet portalen Jubii!

Men tal fra Undervisningsministeriet tyder på, at de private IT-virksomheder ikke er de store syndere i denne forbindelse. I 1998 havde 107 private virksomheder taget en datamatik-studerende i praktik, mens det offentlige kun havde 16.

Datamatik og IT-support uddannelserne er erhvervsuddannelser, der er baseret på en vekselvirkning mellem praktikophold og skoleophold. I år har 1015 elever søgt praktikpladser som datamatiker og IT-supporter. 181 har fået en plads, 540 går i skole-praktik og 294 har ingenting.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også