MediaWatch

Computervirus forvolder begrænset skade

Den schweiziske bank gigant UBS AG, udtalte torsdag, at virusen ikke havde forårsaget skade på deres Online bankkunder, som virusen er rettet i mod.

Banken siger i en udtalelse, at kun få af deres Online bankkunder står overfor nogen egentlig risiko. Bankens virusfiltre blev aktiveret onsdag, for at forhindre eventuel spredning indenfor banken, skriver USA TODAY.

Det er stadigvæk uklart, hvem der står bag virusen, men UBS er parat til at sagsøge de pågældende. Virusen er en variant af ILOVEYOU virusen, der dukkede op i maj måned. Der er ved flere lejligheder dukket nye viruser op, der er lavet med ILOVEYOU virusen som skabelon.

Det nye ved VBS/Loveletter.bd virusen, der duplikerer sig selv via Microsofts e-mail program, er, at den downloader et program, der stjæler password. Programmet kopierer derefter oplysninger fra den inficerede computer.

Fordi virusen retter sig imod en begrænset gruppe, vurderer eksperter, at den ikke vil nå at sprede sig særligt langt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs