MediaWatch

TV3's moderselskab vil købe Berlingske

I Dagens Industri bekræfter MTG's danske informationschef, Niels Jørgen Langkilde, at MTG er interesseret i at købe det store danske bladhus. Ifølge beregninger, avisen har lavet, kan købsprisen komme til at ligge på mellem 1,5 og 3 milliarder danske kroner.

Tidligere har også Bonniers og Schibsted vist interesse for Berlingske, hvis hovedejer i dag er Den Danske Bank med cirka en tredjedel af aktierne, skriver Politiken
I marts slog MTG Danmark sig sammen med en række andre medievirksomheder og bød ind på driften af den fjerde eller femte ledige radiokanal. Konsortiet, der havde en aktiekapital på 60 millioner kroner, bestod desuden af institutionelle investorer samt en gruppe af morgen- og eftermiddagsblade, som dog ikke ønskede at stå officielt frem.

I 1999 fik MTG koncernen et driftsoverskud på 285 millioner svenske kroner ud af en omsætning på 4,8 milliarder svenske kroner. Det betød en vækst i resultatet på 31 procent, mens omsætningen var steget med 23 procent. Over halvdelen af omsætningen kom fra MTG's mange TV-kanaler - herunder TV 1000, svensk TV4 og Viasat Sport - hvoraf TV3 var langt den vigtigste

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs