MediaWatch

Virusalarm i Rusland og Schweiz

Den nye virus er ifølge Kaspersky Lab, en variant af den frygtede ILOVEYOU virus, der hærgede tidligere på året. Den nye virus kaldes I-Worm.LoveLetter.bd og blev opdaget 15. august af PC brugere i Rusland og Schweiz, skriver Newsbytes News Network.

Den nye virus benytter sig af det gamle trick, at få modtageren til at tro, at den vedhæftede fil er noget helt andet end det er. Filnavnet på den nye virus er RESUME.TXT og får modtageren til at tro, at det er et dokument fra et schweizisk Internetfirma, der søger en Internet Programmør.

Når den vedhæftede fil er blevet åbnet, får virusen adgang til modtagerens Microsoft Outlook e-mail program. Ligesom den oprindelige ILOVEYOU virus, sender den kopier af sig selv til alle i modtageres adresse kartotek.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs