MediaWatch

Ny skandinavisk telegigant

NetCom AB ejer fra tidligere 17,8 procent af aktierne i SEC, Kinnevik selv ejer 41 procent, og Millicom ejer 29,4 procent, mens resten er spredt på flere ejere. Handelen har en værdi på 27,9 milliarder norske kroner, skriver www.digi.no.

Den pris NetCom betaler for SEC udløser en præmie på 22,3 procent til SEC aktionærerne, skriver NetCom i en pressemeddelelse. Den mest tilfredse er sikkert Kinnevik-chefen Jan Hugo Stenbeck, som sidder med ejerinteresser i begge selskaber. Stenbeck selv modtager 11,5 milliarder kroner via sit ejerskab på 55 procent af Kinnevik.

- Vi tror vort tilbud tilfredsstiller begge selskabernes aktionærer og kunder. SECs virksomhed vil øge NetComs europæiske base og gøre Tele2 til et ganske stort europæisk selskab, siger Lars-Johan Jarnheimer, administrerende direktør i NetCom AB.

- Fusionen mellem SEC og NetCom vil føre to selskaber sammen med ens kultur og fokus på pris og kundeservice. Det er vor klare opfattelse, at denne fusionen vil sætte fart på selskabernes ambitioner om at blive store og vægtige aktører indenfor den europæiske telesektor, siger topchefen i SEC og tidligere NetCom-chef, Anders Björkman.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs