MediaWatch

Nye tilnærmelser mellem Vivendi og News Corp

Tilnærmelsen fra Rupert Murdoch overfor Vivendi markerer i givet fald en betydelig forbedring i forholdet mellem de to selskaber, som tidligere forgæves har forsøgt at identificere nye fælles forretningsområder - herunder forhandlingerne sidste år om et joint venture mellem betalings-TV enhederne BSkyB (kontrolleret af News Corp.) og Canal Plus (Vivendi).

News Corp. menes parat til at tilbyde Vivendi en 10-12% andel i Platco mod, at Vivendi til gengæld opgiver sin 24,7% ejerandel i News Corp.'s britiske succeshistorie British Sky Broadcasting (BSkyB). Foruden BSkyB skal Star TV i Asien og Foxtel i Australien også indgå i Platco, som er estimeret til en markedsværdi på 250-350 milliarder kr., hvilket i tilfælde af en børsnotering vil blive den hidtil største børsnotering af et medieselskab.

Nokia er udset til at blive en af minoritetsaktionærerne med en ejerandel på 2-3%. Både Microsoft og Yahoo har også været med i drøftelser omkring et ejerskab i Platco, men indtil videre uden resultat.

Vivendi ud af AOL i Frankrig

Ny generation på plads

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs