Nye tilnærmelser mellem Vivendi og News Corp

MediaWatch

Tilnærmelsen fra Rupert Murdoch overfor Vivendi markerer i givet fald en betydelig forbedring i forholdet mellem de to selskaber, som tidligere forgæves har forsøgt at identificere nye fælles forretningsområder - herunder forhandlingerne sidste år om et joint venture mellem betalings-TV enhederne BSkyB (kontrolleret af News Corp.) og Canal Plus (Vivendi).

News Corp. menes parat til at tilbyde Vivendi en 10-12% andel i Platco mod, at Vivendi til gengæld opgiver sin 24,7% ejerandel i News Corp.'s britiske succeshistorie British Sky Broadcasting (BSkyB). Foruden BSkyB skal Star TV i Asien og Foxtel i Australien også indgå i Platco, som er estimeret til en markedsværdi på 250-350 milliarder kr., hvilket i tilfælde af en børsnotering vil blive den hidtil største børsnotering af et medieselskab.

Nokia er udset til at blive en af minoritetsaktionærerne med en ejerandel på 2-3%. Både Microsoft og Yahoo har også været med i drøftelser omkring et ejerskab i Platco, men indtil videre uden resultat.

Vivendi ud af AOL i Frankrig

Ny generation på plads

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også