MediaWatch

Betaling for musikken giver ventetid

Indtil den tid er radio- og TV-stationerne stadig låst fast i deres ellers aggressive forsøg på at gøre Internet til en sendekanal, på linje med antenner, satellit og TV-kabel.

DR ønsker tvangslicens

Men der er ikke lagt op til nogen tvangsordning i direktivet. Tværtimod. Og ingen store ændringer kommer ind i direktivforslaget på nuværende tidspunkt. Direktivet har været på dagsordenen til et ministerrådsmøde allerede, men blev udsat til mødet 15. juni. Herefter skal det i Parlamentet.

Det betyder i praksis, at radio- og TV-stationerne fortsat har ret enkle procedurer, når de skal betale for musikken i deres radio- og TV-produktioner. Men de har meget vanskelige procedurer, når de skal betale for samme brug på nettet. Og de står uden reel mulighed for at forhandle og cleare rettighederne centralt.

Stationerne mangler aftalepartner

De statsejede danske TV- og radiostationer ser det som en del af deres public service-forpligtelser at være på nettet. Det har de fået bekræftet også i debatten op til det seneste medieforlig. DR siger direkte, at nettet skal ses som 'det tredje vindue' i naturlig forlængelse af radio og TV.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs