Fodbold en klar nummer et

MediaWatch

En ny undersøgelse fra Television Business International bekræfter ikke blot dette indtryk, men antyder faktisk mere kraftigt end nogensinde at i langt størstedelen af Europa er fodbold nu ved at blive den eneste sportsgren, som rent faktisk kan garantere høje seertal. Fodbold har ganske enkelt en masseappel til det store publikum, som ingen andre rettighedsformer i sportens verden længere er i besiddelse af.

Television Business International har foretaget en analyse af seertallene på sport blandt 23 nationale TV-stationer i seks europæiske lande, og resultatet er såmænd ganske tankevækkende. Undersøgelsen beskæftiger sig med de højeste seertal indenfor sport, idet man for hver af de 23 TV-stationer har undersøgt de fem mest populære sportsgrene målt på seertal.

Ud af de 113 sportsbegivenheder i 1999 som undersøgelsen omfatter var fodbold ikke blot den klart mest populære sportsgren, men i de 87 tilfælde var der rent faktisk tale om en fodboldkamp. Og resultatet havde uden tvivl faldet endnu mere i fodboldens favør, hvis det ikke var fordi undersøgelsen omfatter en række TV-stationer, som gennem året ikke har vist fodbold overhovedet eller kun i et forholdsvis begrænset antal - det gælder f.eks. TV 2 i Danmark, France 2, italienske RAI3 og britiske Channel 4.

De mest populære sportsgrene blandt 113 sportsudsendelser vist på de 23 europæiske TV-stationer:

De seneste 5-6 års udvikling har betydet at traditionelt store internationale sportsbegivenheder som f.eks. atletik, cykling og ishockey ikke længere formår at have høje seertal, men typisk kun markerer sig i form af regionale præferencer.

Undersøgelsen drager i øvrigt paralleller til USA, hvor der ligeledes er en dominans på TV af en enkelt sportsgren, men her er der tale om amerikansk fodbold. Ud af de 19 højeste seertal på sportsprogrammer på de fire amerikanske networks, var der i 17 tilfælde tale om kampe fra amerikansk fodbold. 2 basketball kampe formåede at komme med på listen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også