MediaWatch

Trådløs teleforbindelse til hjemmet

Tele Danmark besidder over 90 procent af kablerne, og mens mange entreprenører nu forbereder sig på bredbåndssamfundets øgede behov for kommunikation og på alle hovedstrækninger etablerer tykke backbones primært rettet mod erhvervslivet, så udgør dette post-monopole net fortsat ikke mange procent af det samlede netværk. Og de ny bundter af optiske fibre når slet ikke ud til forbrugernes stik.

Men det kan de komme til med statens udbud af licenser til FWA-transmission (Fixet Wireless Acces), en mikrobølgeforbindelse, der lokalt kan erstatte kobberet, en ny trådløs infrastruktur for datatransmission. I december afgør Telestyrelsen hvilke virksomheder, der skal have tildelt de otte FWA-licenser, som i øjeblikket er i udbud. At dømme efter forhåndsinteressen vil skoven af master til mobiltelefoni i de kommende år blive suppleret af FWA-master, der kommunikerer med små retningsantenner på de enkelte ejendomme. Hvorfor sende signalerne ud i satellitternes fjerne sfære, når vi skal kommunikere lokalt? Transmissionen over "the last mile" er løst, og hvis budskabet skal længere ud i verden er FWA-masterne forbundet med de ny backbones.

Lokal TV og internetforbindelser

Hjemmets behov vokser fra 64 til 2000 Kbit

Den fysiske infrastruktur

Stor interesse blandt teleoperatører

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs