MediaWatch

Toppen af dansk Internet

Begrebet "størst" er i denne forbindelse defineret af FAKDIS, der gennem fem uger har sammenlignet trafikken ifølge Gallups målinger hos foreningens medlemmer. For hver uge blev antallet af unikke besøgende, besøgende og sidevisninger opgjort i de tre discipliner. De 10 sites, der sammenlagt opnåede de bedste placeringer, vandt kapløbet om at deltage i det første panel for Dansk Internet Indeks.

De 10 medlemmer er:

www.degulesider.dk
www.forum.dk
www.jyllandsposten.dk
www.netlogin.dk
www.sol.dk

Indeks over trafik-udviklingen på nettet

Men statistik kræver tid, så der kan sammenlignes og kompenseres for sæsonudsving. Til dato har DIX-tallene for eksempel alle været mindre end 100 specielt påvirket af et naturligt fald i påskeugen.

Deltager-panelet revideres efter 25 uger, så nye web-kometer kan komme med i målingen, en revision i stil med den halvårlige fornyelse af Fondsbørsens KFX.

På internetadressen www.fakdis.dk/Findeks/dix.htm findes en omfattende beskrivelse af de vigtigste data bag beregningen af Dansk Internet Indeks.

Nyt Barometer på MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs