MediaWatch

Pres på medieforligets bagmænd

Medieforliget indebærer, at de lokale TV-stationer (TvDanmark 2-stationer) hvert år fra 2001 skal af med 30 millioner kroner til staten i netværksafgift. Det er en stigning på 50 procent i forhold til i år, hvor staten "kun" opkrævede 20 millioner kroner.

Nu dokumenterer nye beregninger fra brancheforeningen, Danmarks Lokal-TV Forening imidlertid, at den foreslåede stigning er et voldsomt slag mod de lokale stationer.

Fra politisk hold er der på mange fronter rejst hård kritik af forligets indhold inden torsdagens forespørgselsdebat. Flere folketingsmedlemmer fra forligspartierne er i de senere uger da også begyndt at så tvivl om netværksafgiftens størrelse.

Medieforliget giver inden torsdagens debat i Folketinget anledning til kritik af kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R). Kritikken kommer nu også fra ministerens "egne" rækker.

I en lederartikel i den radikale avis Skive Folkeblad onsdag hedder det blandt andet:

Skive Folkeblad kalder netværksafgiften for "en ganske urimelig konkurrenceforvridning til fordel for TV2" og skriver videre:

"Det er ærgerligt, at det politiske flertal bag medieforliget ikke vil bidrage konstruktivt til et professionelt og solidt dansk lokal-TV, de havde chancen med det nye medieforlig, men valgte i stedet at træde af de gamle nedtrådte stier. Alt i alt trækker det indgåede medieforlig stort set kun i den forkerte retning. Forhåbentlig bliver enden på Folketingets debat torsdag, at det snævre politiske flertal bag medieforliget besinder sig og giver fornuften en chance", skriver avisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs