MediaWatch

Nettet som vigtigste informationskilde

Tre ud af fire af erhvervsjournalisterne bruger informationer fra nettet, viser en analyse fra ACNielsen AIM, der vurderer, at Internettet i 2000 opnår position som mediernes vigtigste kilde til information om virksomhederne.

"Det tvinger erhvervslivet til at tænke i helt nye baner", siger Jens Wittrup Willumsen, adm. direktør for ACNielsen AIM, til Politiken.

"Det er allerede en realitet i USA, hvor de store, børsnoterede selskaber er i en tæt dialog med journalister og investorer. På adskillige af selskabernes hjemmesider kan man løbende blive opdateret med væsentlige nyheder via e-mails, og det er også på vej i Danmark«, siger Jens Wittrup Willumsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs