Hurtige forbindelser ændrer adfærd

MediaWatch

En af forudsætningerne for regeringens vision er hurtige opkoblinger til internet, hvor ventetid og besvær er reduceret til et minimum, hvor borgeren er på nettet hele tiden og dermed udnytter de muligheder, nettet tilbyder. Hvorvidt danskerne er parat til at spendere mere tid på nettet, kaster en ny undersøgelse lys over, skriver Jyllandsposten.

»Adgang til højhastigheds-internet ændrer brugen af internettet så meget, at både antallet af netbesøg og det samlede tidsforbrug på nettet vokser sammenlignet med en traditionel internetforbindelse via telefonen,« siger adm. direktør Søren Gaardboe, Telia Stofa.

Selskabet, der som den eneste internetudbyder herhjemme har et større antal private brugere tilsluttet lynhurtigt internet via kabel-TV net, har lavet den første danske undersøgelse blandt selskabets 18.000 stofanet-kunder.

»Hele 91 procent af de kunder, som har skiftet deres gamle 56K modem ud med Telia Stofas højhastighedsløsning, tilkendegiver, at de benytter internettet oftere nu. Samtidig siger 76 procent, at de også opholder sig længere tid på internettet,« siger Søren Gaardboe.

Knap 7000 husstande indgår i undersøgelsen.

Det er ikke kun forbrugere med en 56K-forbindelse via telefonen, der bruger mere tid på nettet. Ifølge undersøgelsen ændrer også forbrugere, som kommer fra ISDN, adfærd. 60 procent af de tidligere ISDN-brugere svarer således, at de aflægger flere besøg og bruger mere tid på internet efter at have skiftet til højhastigheds-internet.

»Mange skifter til ISDN for at få høj hastighed - men bliver så skuffede over at opdage, at ISDN nok er mere driftsikkert, men ikke meget hurtigere. Skiftet til os 10-dobler hastigheden - så dét kan virkelig mærkes,« siger Søren Gaardboe.

Telia Stofa har 180.000 kabel-TV kunder. 20.000 flere ventes at komme til i år. Selskabet forventer også, at mange af de kunder også bliver internetkunder i år. Blandt andet kører Telia Stofa et landsdækkende demonstrationsshow i de antenneforeninger, der bruger selskabet.

»Det er svært at ramme dem over 50 år. Men når vi stiller computere op i en hal og lader folk komme op se, hvad nettet er, er det en succes,« siger Søren Gaardboe.

Opkoblingen koster 299 kr., men dertil skal lægges abonnement og løbende forbrugsafgifter. Både TV-signal og internet kommer ind gennem det samme kabel. Så det kan undre, at prisen på internet afhænger af den tid, computeren er koblet på nettet, mens fjernsynet kan køre uafbrudt uden, at det koster ekstra.

»Sådan er traditionen, men der kommer snart nogle nye betalingsformer for internet,« siger Søren Gaardboe.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også